Phường Trong Tiếng Anh Là Gì

--- Bài mới hơn ---

 • Tin Học Văn Phòng Tiếng Anh Là Gì ? Kỹ Năng Tin Học Văn Phòng Tiếng Anh
 • Tab Là Gì? Tab Có Chức Năng Như Thế Nào?
 • Kỹ Năng Tin Học Văn Phòng Tiếng Anh Là Gì
 • Chức Năng Của Danh Từ Trong Tiếng Anh (Function Of Nouns)
 • Chức Năng Và Cách Nhận Biết Từ Loại Tiếng Anh
 • Bạn phân vân trong viết địa chỉ thế nào cho chính xác và đúng thứ tự khi điền các thông tin xin việc hoặc thông tin đăng kí bằng Tiếng Anh. Khác với các nước phương Tây thì Việt Nam ở mỗi một vùng miền thì chia ra nhiều khu vực nhỏ như thôn, xóm, ngõ, phường, đường, tỉnh, thành phố,…bởi vậy mà đôi khi là gây nên một sự rắc rối với chính người học Tiếng Anh. Có thể là những câu hỏi quen thuộc như “phường là gì trong Tiếng Anh”hoặc “Cách viết địa chỉ trong Tiếng Anh như thế nào?”.

  Phường là cái tên không còn xa lạ gì đối với người dân Việt Nam nhưng với bạn bè quốc tế thì khá lạ lẫm. Theo định nghĩa chuẩn nhất : “Phường là một đơn vị hành chính cấp thấp nhất của Việt Nam hiện nay, cùng cấp với xã và thị trấn. Phường là đơn vị hành chính nội thị, nội thành của một thị xã hay một thành phố trực thuộc tỉnh hoặc của một quận ở thành phố trực thuộc trung ương hay của một Thành phố trực thuộc trung ương.”

  Khi dịch một từ Tiếng Anh sang Tiếng Việt thì chỉ cần tương đối thì người nước ngoài cũng có thể hiểu bạn viết và đang muốn nói đến điều gì.

  Lane: ngõ.

  Alley: ngách.

  Town hoặc Township: xã

  Ward: phường

  District: quận.

  Ví dụ:

  + Số nhà 6, ngõ 53, đường Lý Thái Tổ, Quận Hoàn Kiếm, Hà Nội

  ➣ No 6, 53 lane, Ly Thai To street, Hoan Kiem District, Ha Noi

  + Đường Lí Thường Kiệt, phường Tân Thuận Tây, quận Bình Thạnh

  ➣ Ly Thuong Kiet Street, Tan Thuan Tay Ward, Binh Thanh District.

  + Ngách 20D, ngõ 21, đường Phan Đình Phùng, phường Quán Thánh, quận Ba Đình, Hà Nội, Việt Nam

  ➣ 20D alley, 21 lane, Phan Dinh Phung Street, Quan Thanh Ward, Ba Dinh District, Ha Noi , Viet Nam

  + 11, Đường số 3, Phường 7, quận Tân Bình, Thành phố Hồ Chí Minh

  ➣ 81, 3th street, Ward 7, Tan Binh District, Ho Chi Minh City.

  + Số nhà 83/16 Nguyễn Thị Minh Khai, Quận 1, Thành phố Hồ Chí Minh

  ➣ No 83/16, Nguyen Thi Minh Khai Street, district 1, Ho Chi Minh City

  --- Bài cũ hơn ---

 • Tính Từ Trong Tiếng Anh (Adjective)
 • Thực Phẩm Chức Năng Tiếng Anh Là Gì? Ví Dụ Sử Dụng?
 • Trình Bày Cấu Tạo Và Chức Năng Của Nhân Tế Bào Nhân Thực Câu Hỏi 93724
 • Trình Bày Cấu Tạo Và Chức Năng Của Thực Vật
 • Bài 7. Cấu Tạo Tế Bào Thực Vật
 • Công Ty Mẹ Tiếng Anh Là Gì? Công Ty Con Tiếng Anh Là Gì? Mô Hình Ctm

  --- Bài mới hơn ---

 • Một Số Biện Pháp Giảm Mỡ Bụng Dưới Hiệu Quả
 • Những Biện Pháp Đơn Giản Giúp Giảm Mỡ Bụng Nhanh Chóng Và Hiệu Quả
 • Top 8 Biện Pháp Giảm Mỡ Bụng Tại Nhà Dành Cho Bạn
 • 5 Biện Pháp Đơn Giản Giúp Giảm Mỡ Bụng Rất Nhanh Chóng Và Hiệu Quả
 • 3 Cách Giảm Mỡ Bụng Tốt Nhất Hiện Nay
 • Công ty mẹ là gì? Công ty con là gì? Công ty mẹ tiếng anh là gì? Công ty con tiếng anh là gì? Công ty mẹ và công ty con là những khái niệm mà được nhiều người biết đến hoặc nghe qua tại nhiều phương tiện thông tin đại chúng. Tuy nhiên, đối với nhiều nhà đầu tư, chủ doanh nghiệp, thậm chí những người đang làm việc tại doanh nghiệp hoạt động dưới mô hình công ty mẹ – công ty con lại chưa hiểu rõ hoặc vẫn mong muốn tìm hiểu một cách chuyên sâu về mô hình này.

  Hiện nay, tổ hợp Công ty mẹ – Công ty con là một kết cấu khá phổ biến và được nhiều nhà đầu tư giày công tìm hiểu, bởi lẽ mô hình này được hình thành một cách hết sức tự nhiên, phản ánh nhu cầu phát triển kinh tế thị trường. Việc đầu tư vào mô hình Công ty mẹ – Công ty con còn mang lại nhiều lợi ích kinh tế.

  Luật Quốc Huy xin giới thiệu tới bạn đọc bài viết giới thiệu về Công ty mẹ là gì? Công ty con là gì? Một số đặc điểm của mô hình Công ty mẹ – công ty con:

  Theo quy định tại Điều 189 Luật Doanh nghiệp năm 2014:

  Điều 189. Công ty mẹ, công ty con

  1. Một công ty được coi là công ty mẹ của công ty khác nếu thuộc một trong các trường hợp sau đây:

  a) Sở hữu trên 50% vốn điều lệ hoặc tổng số cổ phần phổ thông của công ty đó;

  b) Có quyền trực tiếp hoặc gián tiếp quyết định bổ nhiệm đa số hoặc tất cả thành viên Hội đồng quản trị, Giám đốc hoặc Tổng giám đốc của công ty đó;

  c) Có quyền quyết định việc sửa đổi, bổ sung Điều lệ của công ty đó.

  , về Vốn điều lệ: sở hữu trên 50% vốn điều lệ hoặc tổng số cổ phần phổ thông của công ty con.

  về Bổ nhiệm người quản lí điều hành công ty: Có quyền trực tiếp hoặc gián tiếp quyết định bổ nhiệm đa số hoặc tất cả thành viên Hội đồng quản trị, Giám đốc hoặc Tổng giám đốc của công ty con.

  về Điều lệ công ty: Có quyền quyết định việc sửa đổi, bổ sung Điều lệ của công ty con.

  Trong Tiếng Anh, Công ty mẹ được viết như sau: Parent Company

  Hoặc Parent Corporation

  Một ví dụ khi sử dụng cụm từ Công ty mẹ trong tiếng Anh:

  Vậy, Công ty con là gì? – Công ty con là một công ty nằm trong mô hình Công ty mẹ – công ty con. Được một doanh nghiệp khác (Công ty mẹ) đứng ra thành lập hoặc cung cấp vốn hoặc điều hành hoạt động một phần hoặc toàn bộ vốn điều lệ/ quyền điều hành của công ty con.

  Để được tư vấn chi tiết về việc thành lập mô hình Công ty mẹ – Công ty con, mời bạn đọc liên hệ với Tổng đài Tư vấn luật doanh nghiệp – dịch vụ chất lượng số 1 toàn quốc

  Hiện nay, nhiều doanh nghiệp vừa và nhỏ ưu tiên lựa chọn mô hình Công ty mẹ – công ty con trong giai đoạn công ty gặp khó khăn về đầu tư vốn/ quản trị công ty, việc liên kết hoặc bán một lượng vốn điều lệ cho công ty khác được xem là một giải pháp thích hợp và đa phần thành công trong việc hạn chế rủi ro cho công ty con, thúc đẩy công ty đầu tư kinh doanh phát triển.

  Tuy nhiên, cần có sự xem xét và cân nhắc trước khi đưa ra quyết định về việc thành lập mô hình này. Nhà đầu tư/ chủ doanh nghiệp cần nghiên cứu và tham khảo kỹ lưỡng để tránh gặp phải những trường hợp “mất cả chì lẫn chài”.

  Trong Tiếng Anh, Công ty con được viết như sau: Subsidiary company

  Subsidiary mang nghĩa là một cái gì đó (A) được gắn với cái gì khác (B), nhưng lại ít quan trọng hơn so với (B); và phụ thuộc/ phụ trợ cho (B).

  Từ Subsidiary còn mang nghĩa là chi nhánh công ty.

  Một số ví dụ khi sử dụng công ty con trong tiếng Anh:

  income from subsidiary company = thu nhập từ công ty con

  subsidiary company accounting = chế độ kế toán của công ty con

  Công ty mẹ công ty con được xuất phát từ thuật ngữ “Holding company” và “Subsidiaries company” trong tiếng Anh.

  Trong đó: Holding company là công ty nắm vốn, Subsidiaries company là công ty nhận vốn. Trên thực tế, công ty mẹ gần giống với một cổ đông hoặc một nhà góp vốn sở hữu trên 51% vốn điều lệ của công ty con hoặc là cổ đông có quyền chi phối hầu hết các hoạt động của công ty con, từ việc bổ nhiệm hầu hết các chức vụ quản lý, điều hành công ty, đến việc quyết định Vốn điều lệ công ty con.

  Tuy nhiên, công ty mẹ khác với cổ đông của công ty con ở chỗ, công ty mẹ có thể cùng lúc là cổ đông của nhiều công ty con, cùng lúc nắm quyền kiểm soát của nhiều công ty con.

  Hiện nay, mô hình Công ty mẹ – Công ty con thường được hoạt động trong lĩnh vực tài chính ngoài ra cũng có một số mô hình vừa hoạt động tài chính, vừa trực tiếp sản xuất – kinh doanh.

  – Mô hình Công ty mẹ – Công ty con thường thu hút được nhiều nhà đầu tư đầu tư vốn vào công ty, vì mô hình này có sự bảo đảm quyền quyết định của Công ty mẹ về việc sử dụng vốn cũng như kiểm soát, khống chế hoạt động của các Công ty con.

  – Mô hình công ty mẹ công ty con có sự tập trung vốn lớn, tập trung nguồn lực tài chính dưới sự kiểm soát của Công ty mẹ, qua đó tạo điều kiện để đáp ứng nhanh các biến đổi của thị trường tài chính – kinh tế trong nước cũng như quốc tế, tạo cơ hội cạnh tranh với các tập đoàn kinh tế trong nước và thế giới.

  – Khi hoạt động dưới mô hình Công ty mẹ công ty con, Công ty mẹ có quyền tác tộng toàn diện vào các Công ty con.

  – Công ty mẹ có quyền điều hành/ kiểm soát các hoạt động kinh doanh của các Công ty con, do đó có cái nhìn bao quát về sự biến đổi của thị trường, biết được xu hướng phát triển của thị trường cũng như đánh giá được điểm mạnh điểm yếu của từng công ty để có hành vi tác động chính xác tại mỗi Công ty con cụ thể.

  – Chúng tôi nêu lên một số những ưu điểm của mô hình công ty mẹ công ty con, tuy nhiên mô hình này không phải là không có sự hạn chế.

  Vì vậy, bạn cần quan tâm tìm hiểu thêm về những mặt hạn chế của mô hình này để có sự sáng suốt khi đưa ra quyết định thành lập hoặc gia nhập mô hình.

  Do tập trung vốn và nguồn lực lớn nên tại các mô hình này thường dễ dẫn tới tình trạng độc quyền, kìm hãm sự phát triển của nền kinh tế.

  Bởi vì, các công ty mẹ nắm giữ phần lớn cổ phần của các công ty con nên nếu gặp trường hợp rủi ro, hoặc khủng hoảng kinh tế ảnh hưởng đến hoạt động của công ty mẹ sẽ kéo theo sự phá sản tại các công ty con, gây ảnh hưởng nghiêm trọng đến nền kinh tế.

  Các công ty con không có khả năng tự bảo vệ bản thân, do bị phụ thuộc vào quyền kiểm soát của công ty mẹ, do đó rất dễ dẫn đến giải thể/ phá sản trước các công ty mẹ.

  Hãy liên hệ với chúng tôi theo số điện thoại Hotline: 1900.6590 (24/7) để được hỗ trợ chi tiết. Hoặc liên hệ qua Email: [email protected]

  Chuyên viên tư vấn: Luật Quốc Huy

  --- Bài cũ hơn ---

 • Thu Hồi Công Nợ Tiếng Anh Là Gì? Bài Học Hay Cho Dân Tài Chính
 • Một Số Giải Pháp Nhằm Mở Rộng Thị Trường Tiêu Thụ Sản Phẩm Ở Công Ty 247
 • Luận Văn: Biện Pháp Mở Rộng Thị Trường Tiêu Thụ Sản Phẩm Công Ty May, Hay
 • Liên Kết Câu Và Liên Kết Đoạn Văn
 • Cách Liên Kết Đoạn Văn Trong Văn Bản
 • Biện Pháp Trong Tiếng Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Các Biện Pháp Tu Từ Trong Tiếng Anh
 • Phòng Khám Quốc Tế Exson
 • Nếu Được Chọn Là Đại Sứ Văn Hóa Đọc, Em Có Kế Hoạch Và Biện Pháp Gì Để Khuyến Khích Các Bạn Và Mọi Người Đọc Sách Nhiều Hơn?
 • Ba Nguyên Tắc Cầm Máu Tạm Thời
 • Bệnh Viện Tim Mạch Hcm
 • – Thực hiện lần lượt các biện pháp phòng tránh buồn nôn .

  – Take steps to pvent nausea .

  EVBNews

  Biện pháp an ninh

  Security measures

  opensubtitles2

  14 Biện pháp kỷ luật này có kết quả tốt.

  14 That discipline had a good effect.

  jw2019

  Ngoài ra còn có các định nghĩa và biện pháp khác.

  There are also other definitions and measures.

  WikiMatrix

  Áp dụng đúng biện pháp kĩ thuật trồng trọt.

  Use proper tree planting techniques.

  WikiMatrix

  Những biện pháp mạnh mẽ như thế dựa trên cơ sở nào của Kinh Thánh?

  What reasons do the Scriptures give for taking such drastic measures?

  jw2019

  Không có biện pháp nào sao?

  Is there no remedy?

  OpenSubtitles2018.v3

  Cấm dùng biện pháp khuyến khích tìm kiếm

  No incentivising searches

  support.google

  Các biện pháp phòng ngừa khác gồm rửa tay và nấu thức ăn chín kỹ.

  Other pventive measures include hand washing and properly cooking food.

  WikiMatrix

  Tại sao biện pháp chiến tranh lạnh lại gây tổn hại cho hôn nhân?

  Why is the silent treatment damaging to a marriage?

  jw2019

  Hãy dùng biện pháp ngăn ngừa để tránh thảm họa đó.

  Take pventative action to avoid that tragedy.

  LDS

  Bằng biện pháp y tế, tớ đã 3 lần được kích dục.

  So in medical terms, I was thrice as randy.

  OpenSubtitles2018.v3

  Ngài Tổng thống đang sử dụng những biện pháp tối ưu để chấm dứt cuộc khủng hoảng này.

  The psident is taking extraordinary measures to end this crisis.

  OpenSubtitles2018.v3

  Biết nguyên nhân gây hư hại giúp chúng ta có biện pháp ngăn ngừa vấn đề tái diễn.

  Knowing the cause of the defects helps us to take measures that will pvent the recurrence of problems.

  jw2019

  Ta đại diện cho biện pháp ngoại giao.

  I repsent the diplomatic approach.

  OpenSubtitles2018.v3

  Nó đã không coi đúng là biện pháp trừng phạt hoặc thu hút đủ sự chú ý.

  THEY DIDN’T EXACT THE CORRECT MEASURE OF PUNISHMENT OR ATTRACT ENOUGH ATTENTION.

  OpenSubtitles2018.v3

  Các biện pháp ngoại giao không làm quân Đức chùn bước.

  Diplomacy had failed to stop the Germans.

  QED

  Đấy là biện pháp cuối cùng của quân ta.

  It was our last resort.

  QED

  Một số biện pháp và thuốc chữa mất ngủ từ thảo dược có thể giúp làm buồn ngủ .

  Some sleep aids and herbal remedies may help induce sleepiness .

  EVBNews

  “Chúng tôi thấy không một biện pháp kỷ luật nào là tốt nhất, nó tùy vào hoàn cảnh.

  “We have found that no single method of discipline is the best; it depends on the circumstance.

  jw2019

  Phải hiểu các biện pháp an toàn trước khi xuống nước.

  Go over a couple safety procedures before we hit the water.

  OpenSubtitles2018.v3

  7 tháng 8: Hoa Kỳ áp dụng các biện pháp trừng phạt đối với Iran.

  August 7 – The United States reimposes sanctions on Iran.

  WikiMatrix

  Do đó , biện pháp phòng tránh loãng xương được coi là quan trọng như việc điều trị vậy .

  Therefore , pvention of osteoporosis is as important as treatment .

  EVBNews

  Có những tình huống nguy hiểm và không phải lúc nào tôi cũng dùng biện pháp an toàn.

  There were some dangerous situations. It was all really fucked up and I wasn’t always safe.

  OpenSubtitles2018.v3

  Quá trình này cần những biện pháp thận trọng hơn bình thường nhiều.

  This process requires extraordinary pcautions.

  ted2019

  --- Bài cũ hơn ---

 • Trang Web Chuyên Cung Cấp: Tài Liệu Luận Văn Bài Giảng Đồ Án
 • Các Biện Pháp Nhằm Ổn Định Và Mở Rộng Thị Trường
 • Các Cách Thực Hiện Phép Liên Kết Cho Văn Bản
 • Cách Phân Biệt Các Phép Liên Kết Trong Văn Bản, Bí Kíp Làm Đề Đọc Hiểu
 • Giải Pháp Nâng Cao Năng Suất, Hiệu Quả Sản Xuất Lúa
 • Bản Dịch Tài Liệu Biện Pháp Thi Công Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Các Biện Pháp Bảo Vệ Môi Trường Bằng Tiếng Anh
 • Tổng Quan Và Nguyên Lý Ecmo
 • Trao Đổi Oxy Qua Màng Ngoài Cơ Thể (Ecmo)
 • Ứng Dụng Kỹ Thuật Ecmo Tại Bv 108
 • Easy Ways To Improve And Expand Your Vocabulary
 • Mô tả

  Xin giới thiệu mẫu bản dịch tài liệu Biện pháp thi công tiếng Anh với link download, được dịch bởi đội ngũ chuyên gia dịch kỹ thuật của Dịch Thuật SMS.

  Biên pháp thi công (hay construction method statement) là tài liệu quen thuộc trong ngành xây dựng và thi công công trình, nhà xưởng, nội ngoại thất… Đây cũng là tài liệu then chốt trong bộ hồ sơ dự thầu hay hồ sơ năng lực bằng tiếng Anh mà nhà thầu phải nộp cho chủ đầu tư nước ngoài.

  Dịch Thuật SMS: chuyên gia đầu ngành về dịch tiếng Anh kỹ thuật

  Là chuyên gia về dịch thuật văn bản kỹ thuật, Dịch Thuật SMS rất thường xuyên nhận dịch những tài liệu dạng này. Chúng tôi có đội ngũ chuyên gia kỹ thuật chuyên dịch và kiểm tra hiệu đính các bản dịch để đảm bảo tính chuẩn xác của thuật ngữ chuyên ngành.

  Không chỉ tài liệu biện pháp thi công, chúng tôi có thể dịch Anh sang Việt và dịch Việt sang Anh tất cả những tài liệu thuộc phần Đề xuất kỹ thuật (Technical proposal) của bộ hồ sơ thầu, bao gồm:

  • Tài liệu về Độ lệch kỹ thuật (Technical Deviations)
  • Thông tin hỗ trợ cho đấu thầu (Support Information For the Tender)
  • Tài liệu tham khảo của các Nhà thầu chính và Nhà cung cấp chính (References of Main Subcontractors and Suppliers)
  • Tổ chức Quản lý Dự án (Project Management Organization)
  • Tổ chức Quản lý Kỹ thuật (Engineering Management Organization)
  • Kế hoạch Thi công (Construction Plan)
  • Tóm tắt lịch trình dự án (Project Schedule Summary)
  • Bảng dữ liệu kỹ thuật (Technical Specification Data Sheets)
  • Thông tin về Cơ khí (Information on Mechanical)
  • Thông tin về Thiết kế Công trình (Design Information)
  • Thông tin về Kết cấu thép (Information on Steel Structures)
  • Thông tin về Đo lường & Điều khiển (I&C Information)
  • Thông tin về Điện (Electrical Information)
  • Thông tin về Dân dụng và Kiến trúc (Civil and Architectural Information)
  • Thông tin Vận hành và Bảo trì (Operation & Maintenance Information)
  • Chương trình đảm bảo chất lượng (Quality Assurance Program)
  • Các tài liệu kỹ thuật khác (Other Technical Documents)

  Để được báo giá dịch hồ sơ kỹ thuật tiếng Anh, hãy:

  • gọi ngay 0934 436 040 (có hỗ trợ Zalo/Viber/Whatsapp/Wechat)
  • hoặc gửi tài liệu cần dịch đến email: [email protected]
  • hoặc bấm vào nút bên dưới để gửi yêu cầu báo giá trực tuyến.

  Bản dịch tài liệu Biện pháp thi công tiếng Anh

  Bản dịch Biện pháp thi công – tiếng Anh

  Để nhận bảng giá dịch tiếng Anh kỹ thuật, hãy:

  • gọi ngay 0934 436 040 (có hỗ trợ Zalo/Viber/Whatsapp/Wechat)
  • hoặc gửi tài liệu cần dịch đến email: [email protected]
  • hoặc bấm vào nút bên dưới để gửi yêu cầu báo giá trực tuyến:

  ĐỪNG BỎ LỠ! Khám phá Kho bản dịch mẫu đồ sộ với hơn 1.000 bản dịch mẫu chất lượng cao của chúng tôi.

  --- Bài cũ hơn ---

 • Dĩ Hòa Vi Quý Của Mã Đức Chung Và Từ Tử San Được Khán Giả Nhiệt Tình Hưởng Ứng
 • Uber Lại Vướng Bê Bối “bịt Miệng” Khách Hàng Nữ Bị Xâm Hại Bởi Các Tài Xế
 • Tìm Hiểu Về Thành Ngữ Dĩ Hòa Vi Quý
 • Giải Thích Câu Tục Ngữ: Dĩ Hòa Vi Quý
 • Dĩ Hòa Vi Quý Là Gì? Ý Nghĩa Của Câu Thành Ngữ
 • Thuyết Minh Biện Pháp Thi Công Bằng Tiếng Anh (Phần 1)

  --- Bài mới hơn ---

 • Các Biện Pháp Bảo Đảm Thực Hiện Nghĩa Vụ Dân Sự – Công Ty Luật Nvcs – Tư Vấn Doanh Nghiệp – Sở Hữu Trí Tuệ – Thuế – Kế Toán
 • Cổng Của Phòng Thương Mại Và Công Nghiệp Việt Nam
 • Nội Dung Chủ Yếu, Đặc Điểm, Ưu Điểm Và Hạn Chế Của Các Phương Pháp Quản Lý
 • Trung Tâm Sở Hữu Trí Tuệ Và Chuyển Giao Công Nghệ Đại Học Quốc Gia Tp. Hcm
 • Bác Sĩ Chuyên Khoa Nguyễn Thị Song Hà
 •  

  BỘ SƯU TẬP 999 MẪU NHÀ ĐẸP 2022

    .

  Với hơn 999 mẫu nhà phố – biệt thự – liền kê được chúng tôi chia sẻ cùng quý vị :

  1. Sưu tập 999 mẫu nhà đẹp bao gồm các phương kết cấu + kiến trúc khác nhau, giúp chủ đầu tư giảm thiểu tối đa chi phí, tiết kiệm hàng chục triệu đồng.
  2. Thỏa sức lựa chọn mẫu nhà đẹp, miễn phí tư vấn thiết kế xây dựng nhà.  .

  XEM NGAY

  Thuyết minh biện pháp thi công thông thường được lập cùng bước lập hồ sơ dự thầu. Cùng chúng tôi tham khảo thuyết minh biện pháp nhà xưởng bằng tiếng anh sau đây :

  Download Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 1)

  Mật khẩu : Cuối bài viết

  PART A

  TECHNIQUE AND PROGRESS CONTENT

  A.I:EXECUTION METHOD EXPLANATION

  A.I.1: INTRODUCTION

  Project: Hanoi sky lake resort golf club house

                    Location: Chuong My town- Ha Tay province

  • Content of bidding package

  Construction work is built on the area of golf court in Chuong My town Ha Tay province

  Work area: Building all the club building

  • Scale
  • Architecture solution

  – Construction work is 3 floor building and 1 pit floor, concreted roofing with art tile

  • Structure solution

  – Construction work is designed body structure solution using column, beam, and 250# reinforced concrete floor

  • Execution method:

  – Construction work is 3 floor building and 1 pit floor, built and belong to central area, thus, execution method must guarantee following factors:

  – Execution method must meet standards about noise, safety, cleaning and next construction works, ensure not affect to surrounding

  – Transportation means must be cleaned, not dirty tires, no garbage on the street

  A.I.2: PREPARATION WORK

  Contractor confirms pparation with large decision to quality of construction. After searching for drawing contractor sees that this work requires high quality art, these are some pparation of contractor before execution

  • Document

  After searching for contractor’s drawing which manage quality work, setting up legal document management is through out from company to construction site such as: employee document includes labor contract, labor safety commitment; material equipment management file includes tested material quality results, checking equipment; completion certificate. In Contractor office, there a team of skillful engineer who sets up solution method execution progress for each work in details. Pursuant to execution progress file, contractor has planed to ppare manpower, materials, and construction equipments. Document is proceeded by contractor and finished when starting execution.

  1. 2. Human Resource. Contractor will appoint a vice director who controls execution directly.

  _ Technology department of contractor has an experienced team of staff who regularly follows up quality of construction work

  _ Manpower: Contractor has been executing many project of Taiwan, China, Korea and Japan, so contractor has a skillful and responsible team in construction work. However, contractor still confirm quality of human resource to the success of contractor. Hence, staffs are still trained to enhance ability and especially, 100% of workers are must work with good health skills and safety.

  _  Human resource: Contractor arranges human resource depend on work, especially main work like concrete building, plaster will be guaranteed for production line. Professional labor team pided into plaster, building, plaster, steel, concrete, electricity, water supply, equipment installation is combined tightly with each other in execution to ensure progress.

  1. Material, equipment

  _ Material and supply: Investor must test material before using, quality of main material must be tested. Material must be estimated to be suitable for progress and construction plan in each period. In this work contractor focuses on concerning about things for high quality and artic construction work.

  _ Equipment: Contractor has plan to use equipment reasonably, depends on work amount and progress, to supply on execution time, right standard

  1. Plan

  Plan pparation affects to execution progress and construction work quality significantly. To arrange reasonable plan, contractor will proceed survey and search for plane, confirming plan of execution, set up execution progress in detail for each category to define office location, store, material ground, mixing machine area and entrance during execution time

  Contractor proceeds pparation such as locating construction, calculating material transport road, transport land, necessary area for mixing concrete ground, small structure, installation, mixing mortar, brick ground and formworks, steel ground and ensure arranged reasonable plan.

  After calculating for necessary, contractor proceed to protect from dust for environment

  • Main requirement

  After calculating above floor limiting fallen materials as well as dust.

  After executing floors, Contractor will proceed to spad

   

   

   

   

  A.I.3-ARRANGE PLAN

  Plan must be installed electricity, water supply, control office, tent, depot, other tents are arranged to be convenient for execution

  Construction concrete is fresh concrete and use concrete pump

  1. Requirements when arranging execution plan

  When arranging the execution plane, contractor will calculate to ensure following factors:

  • Offices and depots: Ensure enough area, satisfy functions of office.
  • Store floor is embanked high and chocked for damp-proof to cement
  • Inflammable materials are put separately and packet in buckets
  • Fire extinguishers in offices and depots
  • Security office: Near the entrance and observable to everywhere in the construction site. Fixed telephone, fire extinguishers, security equipments in security office
  • Reinforcement executing ground: Tent floor is built high and have satchels
  • Formwork assembling ground: Contractor uses most of corrugated ion formwork. The system to support formwork is log of wood and steel log. Contractor is responsible for maintaining formwork.

  Contractor also uses both steel and wooden formwork. Thus, processed formwork must be far away from depots

  1. Water supply

  Contractor must contact with investor and local government to have water for execution

  Water supply system is tight in the ground and far from road

  1. Sewage system

  Contractor installs a temporary sewage system, connect water from many areas and pump water to gas hole.

  1. Electricity

  Contractor supplies electricity and private wire to electricity box. Moreover, contractor ppares generator to guarantee electricity. Using rubber covered cables with 3 phases or 4 cores. There is electricity clock to measure electricity numbers

  There are 2 main power sources:

  • For equipments and machines
  • For other activities
  1. Lighting system

  Contractor installs headlights around the work, Light system to protect and serve for execution at night

  Moreover, contractor supplies another dynamo.40KVA ensures lighting of work and serve machines in case of power cut or executing process at night

  Arrange plan, contractor guarantee the standard of work, environment, security and safety.

  A.I.4. EXECUTION METHOD

  GENERAL REQUIREMENT

  Guarantee execution steps as same as design

  Guarantee safety for people, machines and work

  Guarantee surrounding environment

  Avoid making noise

  Clean transport means when leaving the work

  Contractor covers the boot of bike when going out the wor

  • Execution method

  Base on the drawing, contractor gives the method psented following

  • Survey method

  Contractor surveys when beginning executing work. Survey engineers help experiences and take part in many works

  In order to set up, maintain ps in work correctly, survey team receives a border line and investor’s standard (receivable certificate). Then, team is responsible for defending border line and fix.

  Base on border line high standard to main pivot, set up pitch system to confirm the pivot. Setting up pitch by: each pitch is confirmed by center point. This point is set up to use easily and exactly, not affect to execution. In execution, contractor bases on pitch and height to execute according to requirement of investor and drawing

  Survey is always checked and noted in detail. Figures are announced to investor

  A.I.4.1 FOUNDATION EXCUTION METHOD

  1)Excavation method

  Due to large amount of land, we use both method of machine and manuals. Excavating by machine is used regularly, using manuals to fix foundation hole. Excavating and fixing foundation hole follow to designed depth.

  Around hole, drainage ditches and arrange pump to absorb water continuously in case of rain.

  Excavation process is suitable for restriction to guarantee the stability of roof. In case of less stable place, we process to build stake.

  Dimension, form, height of foundation hole must be suitable for design. Taking over before going on next work.

  * Risk of excavation

  Digging in the heavy rain causes soil fall. After rain, filling in hole, change 15cm in hole in comparison to designed level. After fixing each ground layer, replacing foundation by concrete bricks.

  There is “underground rock” or other, replace by mixing sand and crushed rock.

  Filling up foundation hole

  After executing foundation concrete, filling foundation hole.

  * Technical requirement in filling land

  When covering sand, guarantee that foundation sand has moisture in restricted area. Dry sand needs to be watered; reduce moisture for much humid sand.

  Cover sand and distribute into each layer and stamp.

  *Technical method

  Use compactor and worker.

  Stamp layer to another tightly

  Fill sand by line

  1. Foundation work

  After finishing foundation, place and fix it.

  Pour the lean concrete layer for foundation. Use survey machine to confirm centre and mark on the surface of middle layer concrete. Proceeding steel installation when the concrete commit to the hardness. Use block for small concrete with the same depth as concrete layer for steel. Label of this is equal to one of foundation concrete.

  After reinforcement assembling, installing casing used iron formwork. Foundation formwork commit to designed type. Foundation casing is kept by steel column which is wrapped and wooden column. It is important for contractor to guarantee stability of formwork.

  Checking steel formwork and cleaning before pouring concrete.

  Pour foundation concrete: Replace mixed concrete into concrete pump. Material of concrete commits to clean standard.

  Use stamping concrete d=45-60mm to stamp concrete. The concrete is poured into each layer and damped following to technique. Surface of foundation is smooth by hawk, guarantee flat degree and designed level.

  Covering foundation is only proceeded after maintaining concrete following technique finishing, underground work and accepted by investor.

  A.I.4.2: CONCRETE EXECUTION METHODS FOR BODY PART

  RAW MASONARY

  1. Execution of wall, concrete, steel, pit floor

  Base on structure design contractor estimate, design using casing and recycling during work.

  Reinforcement assembling

  Tie block concrete with the same thickness as protected concrete and grade as one of structure concrete.

  Preliminary acceptance for reinforcement

  Drill concrete floor to hammer steel to fix wall thickness

  Formwork assembling in one side only

  Pour concrete for wall

  1. Reinforcement assembling

  Before install steel for the wall, contractor uses survey machine to define centre of pivots on the concrete floor

  Base on pointed centre on the concrete, check the right position of steel, tight steel to other steel in case of right position

  * Wall reinforcement procedure

  – Drill to create roughness of wall foot concrete and clean

  – Adjust straight ahead steel bar, ensure distance between steel bar

  – Connect straight steel bars with another

  –  Install cross-bar

  – Adjust steel bars to guarantee size and distance between bar

  –  Tie steel and concrete block into one side, the number of block mass ensure to make steel stable and unbroken.

  – After finishing work, investor checks steel. Contractor only proceeds to combine formwork if it reaches requirement.

  1. Wall formwork combination

  Contractor confirms: Formwork combination must make wall straight, flat, smooth. Thus, formwork must be hermetic, stable. Corrugated iron formworks have the same size as structure size.

  In case of missing corrugated iron formworks, contractor uses wooden formwork. Contractor cleans and paints a petrol layer before using to untie easily.

  * Formwork assembling procedure

  Base on defined centre of pivot. Line 2 lines to wall edge.

  Drilled hole D12, distance 1.5m per 1 hole.

  Hammer steel pieces D12 following to line in order to become bolt inside formwork

  Combine one side corrugated iron form work.

  Install steel boxes into 3 lines:

  Line 1: 20cm from bottom of concrete wall

  Line 2: 60cm from Line 1

  Line 3: 15cm from wall surface

  Boxes control thickness of concrete wall. If thickness of wall always commit to standard, casing will not be deformed.

  After installing and fixing boxes bar, conducting to tie concrete block into other steel wall side. Then, clean wall foot and combine casing.

  After combining, casings are propped up by length control machine. Contractor uses D12 cable with control machine to control and to pull casing inverse to propulsive force of pulled bar in order to balance pssing force on casing, guarantee stability of casing and control wall casing to the right or the left easily.

  After combining casing, contractor invites investor to check. Next, contractor ppares to pour concrete.

  1. Pit floor concrete wall pouring.
  • Method

  By concrete pump

  Concrete is poured on the partition with the thickness of 30cm with many times to guarantee solid and adhesive degree.

  • Pit floor wall concrete stamping method

  Before pouring concrete wall, contractor uses pump to water wall foot brick and pour a cement layer with rate ½ and mix additive for damp-proof. After pouring mortar, pouring concrete immediately.

  Wall concrete has 14cm- landslide, distance between wall steel is large. Thus, contractor uses stamping machine with diameter D50, radius is equal as 1/3 as length of power hammer. When covering next layer on pvious layer, power hammer is staked out with the depth of more than 5cm.

  • Concrete pour requirements

  Avoid changing position of steel, formwork and guarantee the depth of protected concrete layer.

  Pouring concrete continuously in oder to avoid separately of concrete until finishing any structure following to design.

  The height of falling concrete is smaller than 1.5m to avoid classifying. If it is higher than 1.5m, pour concrete by sloping conduit or movable pipe. Material conduit must be smooth and hermetic. Material conduit width is as 3.5 times as the largest diameter of reinforcement. Slope of conduit is guaranteed for concrete not stuck.

  • Pouring concrete note:

  Formwork, scaffold and reinforcement are tested tightly in case of trouble.

  Concrete is stamped by stamping machine. All position is stamped in the right way.

  Canvas is available to cover concrete when rain. Concrete is not poured because of problems, wait until it reaches at 25kg/cm2. Before pouring, roughness flat is handled, pour solid cement, mix additive for damp-proof.

  Thickness of concrete layer bases on concrete supply, transport distance, type of stamping power, characteristic of structure and it doesn’t exceed standards:

  Straight stamping: Length of each layer <= 1.25 length of stamping

  Across stamping: Length of each layer is 12- 20cm.

  Following and noting contents in periods of pouring concrete:

  Beginning and ending time

  Concrete grade, depssion

  Concrete amount in each period

  Check concrete sample

  Temperature

  Concrete temperature

  Concrete maintenance: Useful for developing speed of concrete according to design requirement, method, and concrete maintenance procedure TCVN 5592-1991. “Heavy concrete requires natural warm maintenance”. Moisture maintenance procedure pided into 2 periods: first maintenance and following maintenance. 2 periods is continuous.

  + First maintenance: cover concrete surface by humid material to keep water for concrete.

  + Following maintenance: proceed after following maintenance until stopping. Watering for concrete surface regularly, times per day depend on temperature, weather to keep it humid. Maintenance times last from 5 to 6 days.

  • Reinforcement concrete column execution method
  1. Casing, reinforcement

  Reinforcement column belong to system that burden all loading capacity of work, thus, contractor concern about seriously

  Base on size of each structure, contractor uses casing of contractor as formwork column.

  To executing column, contractor gives execution order:

  Use Theologize to place centre of pivot

  Confirm size of column circumference

  Drill and hammer D12 onto edge

  Install reinforcement concrete column

  Tie steel concrete block

  Acceptance for column reinforcement

  Combine 3-size formwork of column

  Adjust, fix 3-size formwork box on the right position

  Adjust straight reinforcement column, block to guarantee protected layer for reinforcement around column

  Clean pivot foot

  Combine other size of formwork

  Adjust; prop up formwork in the centre of pivot and straight

  Acceptance for column formwork

  Method of propping up and adjusting formwork column

  When pouring the floor concrete, contractor calculate to place anchor on the floor surface to be point to hook cable.

  To control column, contractor estimates to prop up

  First line is next to floor surface

  Second line is 1.4m from floor

  Third line is 50 cm from column

  (Base on specific height of each column, contractor adjusts distance of 2 columns)

  To balance force and pull in or pull out easily, contractor uses column to pull by steel and cable with diameter 8-12mm.

  To check vertical of formwork column, contractor equips plumb bob for each team, combine with survey team to check straight level of formwork.

  The column with the height of more than 1.5m, contractor arranges concrete door across formwork column so that height of concrete <= 1.5m. Concrete door is next to the largest. In column foot, contractor arranges 1 toilet door to clean that.

  Contractor install waiting steel to combine wall

  After taking quality of formwork column, contractor invites investor to check and conduct to pour concrete.

  Contractor swept a petrol layer to pvent formwork to absorb cement to untie casing easily.

  1. Concrete column execution 

  Contractor waters column foot then close cleaning door in column foot.

  Avoid separating concrete; contractor pours a yellow sand layer mortar with rate 1/2 in foot column before pouring concrete.

  With high concrete column, contractor pours concrete into many layers. Thickness of layer <= 40cm. After finishing, contractor continues to pours other. When stamping, power-hammer is staked out into pvious layer to guarantee separation.

  Contractor knocks surrounding casing so that concrete surface is smooth besides stamping.

  To control the height of concrete column, contractor uses theodolite to confirm stamping bottom. Stamping bottom is used to pour concrete column. Contractor marks red paint line on the surface of formwork column as control landmark for height.

  Concrete column requirements  

              After untying casing, concrete surface must be smooth solid.

  Untied column has square sharp, angles aren’t changeable.

  Right position for column

  Column must be straight

  1. Formwork combination notices

  If there is any leaky hole, it needs maintaining and pparing casing.

  1. Reinforcement , casing and concrete floor beam

  Execution order this procedure affects to progress and quality of work. Contractor gives casing execution procedure so that execution procedure is circulated:

  Use survey machine to check beam

  Install beam untie system

  Adjust top column to beam bottom

  Install satchel

  Cover corrugated-iron formwork as beam formwork

  Use survey machine to check or beam bottom

  Adjust beam bottom according to design

  Check beam bottom casing

  Install beam steel

  Install formwork into beam

  Install column to prop up floor

  Cover formwork into floor formwork

  Check casing and beam

  Install floor reinforcement

  Check floor beam casing and floor beam steel installation

  1. Floor beam casing execution

  General requirement

  Casing and column structure bases on casing structure, commit to following requirement:

  – Guarantee right size and sharp

  – Guarantee tight to avoid loss of cement

  This affects to execution progress and work quality significantly.

  Contractor uses Pal and Minh Khai scaffold casing combining with wooden formwork so that work gets high quality and execution process. The system is installed to guarantee the high stability. These materials are used to execute the following casings:

  – The system of propping scaffold combining steel column constriction.

  – The combination between U steel cross bar and wooden satchel.

  – The combination among casing corrugated iron and wooden pssing casing.

  * Preparation steps:

  – Contractor calculates the height of scaffold which is used for the propping straight for each girder, floor system based on the building height.

  – Calculate the capacity which psses into wooden satchel in order to define the height it.

  – Define the general height of all materials:

  • The height of scaffold.
  • The height of wooden satchel of girder and floor.
  • The thickness of corrugated – iron formwork.

  Contractor arranges the executing formwork team based on the amount of work.

  The system of PAL and Minh Khai scaffold will be put upon the jack system to adjust height. The foot jack will be put upon the thick casing to avoid its concentrating force to concrete casing.

  Minh Khai scaffold will be used to plaster and build work.

  Contractor uses steel bar alternated wooden propping to ensure safety and right techniques for stair execution.

  Contractor will put the parts of materials available in concrete such as bolt, iron hook… to use for the works of later parts, pipe other materials following design.

  Floor casing is installed by fixing steel casing which connects to each other to form a large part. The system of casing will be put upon the system of steel satchel and PAL scaffold.

  Adjust the system of casing, floor according to design. Contractor uses foot jack, top jack of scaffold system which can be adjusted up and down with the check of measuring devices.

  Contractor will organize to take over casing to avoid later unfortunate mistake before installing reinforcement. The take- over content includes rechecking centre, rod, the height of casing according to design. Check shape, size, smooth, clean, stability of casing. Check the stability of casing, scaffold and floor.

  Contractor ensures the right time, ensure concrete attain the right volume and contractor also ensure to have enough take-over note which attain the result.

  1. Reinforcement and casing execution

  Contractor proceeds installing reinforcement upon the system of already finished casing right after installing them.

  The type of reinforcement will be put at least 45cm high from the floor and stay in the roof factory area before and after being curved. Reinforcement must be ensured to be cleaned before pouring concrete without oil or other poisonous substance.

  Contractor will arrange enough materials, machine which serve for processing cool curving, installing reinforcement according to design which is registered by investor and TCVN 8874-91.               Reinforcement work will be processed right at construction and then installed at right position according to design and located reliably. Constructor arranges each steel team which is delivered the specific works with different department.

  Floor reinforcement, stair are installed right upon the system of floor casing. Constructor will install main reinforcement beam right after installing the system of bottom casing beam. Constructor will install secondary reinforcement beam outside and then locate at beam’s design position.

  Reinforcement is connected with each other soft steel line (0.8-1mm) to ensure the stability when pouring concrete. Nut and code connect surely to straight steel by tying or wielding. Wielding reinforcement work will be processed according to TCVN 5724-93(VN STANDARD 5724-93). The wielded beams are suitable with necessary demand and they will not be crust over and swollen.                     Contractor will cast the concrete mortar blocks which has the height equal to reinforcement protection concrete of each structure according to design to ensure the later pouring concrete work .

  Contractor follows all the reinforcement work according to design notice and investor.

  Contractor will invite investor’s technical supervisor to take over and sign the papers about reinforcement.

  1. Floor concrete beam execution

  Concrete work is processed right after taking over reinforcement installation, the take-over documents are complete. Contractor also does the check of casing system, scaffold to ensure the stability in pouring concrete process before officially pouring concrete.

  Concrete beam, floor use commodity concrete poured by pamp.

  Contractor calculates to pour each concrete within a day. Concrete will calculate to guarantee technical demands about circuit.

  Execution circuit and execution circuit method.

  Concrete must be stopped pouring according to restriction about circuit if the pause time of pouring concrete is up to 90min in any circumstances.

  Contractor will commit to TCVN 4453-95 standard about concrete pouring circuit.

  Floor concrete pouring circuit is 1/3 span to the perpendicular direction to short side and to the pouring concrete direction.

  Circuit must have 1mm flexible steel net to connect later section; it must be blocked so that concrete will not be flown.

  After stopping pouring concrete, if the next block concrete is poured, the circuit contact must be carved roughly and watered by solid cement, at this point, we use washer water proof and glue layer. Contractor will pour a mortar layer with rate 1:2 with damp proof additive.

  Notice when pouring concrete contacts with circuit:

  • Concrete at circuit can not mixed with large rock or in pouring concrete process rocks are concentrated in circuit, they must be given away.
  • Stamping carefully without any mistake.
  • Concrete pouring method for floor                                                                                                     Divide pouring concrete part: Concrete part is defined for each small pour so that the pouring time is not up to 60min after being finished. This method is to cut concrete pouring work in order to not be concentrated; therefore, concrete will not be separated. Moreover, after pouring the later concrete layer, the pvious begins

  Pour the floor concrete, contractor applies myriopod method. When pouring each layer, contractor uses stick to cover in order to the thickness of concrete is 1 cm bigger than one of floor. Then, compacting carefully until there is an appearance of concrete layer .This the time, contractor stops compacting and conducting to complete the concrete surface.

  To confirm the thickness of floor concrete, contractor uses a stick connected to a bar .The thickness of concrete commits to standard when when concrete surface meets the bar. Besides checking method, contractor arranges a survey machine to combine flat level and high level in pouring concrete.                                                                                                                                                            Maintenance method after pouring concrete:

  Contractor needs to ppare satchel, casing to pvent rain or sunlight which affects to the quality of concrete

  Concrete maintenance is an important part to have stable concrete and pvent structure surface from split. To guarantee the quality of concrete, contractor maintain concrete after 7 hours. For the floor, contractor focuses on damp-proof.

  After pouring concrete and complete concrete surface, contractor pvent work from radiation of the sun according to requirements and TCXDVN: 318-2004 about maintenance and concrete structure

  Concrete needs maintaining at least 7 days continuously and watered during that time

  • Requirements in concrete execution of the work

  Before using, contractor gives investor quality certificate to guarantee no alkali reaction

  After designing concrete, contractor gets the sample to check. Materials with standard is kept in the construction site to compare with other

  In case of the rain, contractor covers against water

  Concrete experiment:

  After pouring concrete, contractor gets concrete samples in the work .The sample must have date, month, year, work name .Each sample group includes 6 pieces.3 pieces have age of 7 days and 3 pieces of 28 days.

  Contractor guarantees experiment equipments in the construction site and maintains during execution time:

  + Standard screen system

  + Suitable weighbridge, equipments to identify moisture

  + Gauge glass

  + Concrete test equipments:

  Cudgel and beam

  16 metal patterns with 150mm to try cube sample

  Cistern 1. 2*1.2*0.6 to maintain concrete

  Shovel

  Steel ruler 300mm

  Contractor maintains experiment to check work quality during execution time. Experiment results are restored in work

  After maintenance, contractor and investor check concrete

  1. Construction
  2. Material requirement

  Construction is very important in execution. Thus, contractor conducts maintenance methods to guarantee techniques from the beginning.

  Bricks must be solid, not separated and reach the standard. Half baked bricks, brickbats are rejected.

  Mortar commits to design. Using mixing mortar after 30 minutes, not using mixing mortar for a long time.

  1. Preparation

  In the construction, contractor puts lead of waited steel to connect wall to reduce plasticity of construction blocks and concrete structure. Thus, there is no leak between concrete blocks and concrete structure.

  1. Execution order and methods

  Base on the centre of column when conducting to place column in the formwork combination and concrete pour process .Mark ink border lines

  Clean the wall foot by watering

  Stretch the horizontal line .Building fontanels

  Stretch vertical line (Use plum line)

  1. Construction method

  Stretch mortar on the bricks, near to wall edges 1-1.5 cm

  Knock on the brick to subside the mortar

  Put the brick on the subsided mortar layer. Thickness of mortar vein is 1.2-1.5 cm. Thickness of mortar vein is 1.5 cm. Use trowel to dredge two veins of wall to make it deeper 0.5 cm.

  1. Construction blocks demands:

  Contractor ensures all construction block to be built at right position according to design and stop point restriction.

  The construction block must be put stably, tight across and straight circuit, must be straight perpendicular to floor. Across wall beam, door beam must have right geometric shape, structure and position according to height, smooth design.

  In building process, let holes, water pipe drains, air-ducts and decorating position, unnecessary position can not be let holes to weaken walls.

  Crossing, contact position of construction blocks must be built at the same time.

  Contractor will put perpendicular measure and plumb line to at least 2directions, the height of each construction period is about 50-60cm after drying mortar, build the next.

  When building pillar next to wall, do not let pillar have straight circuit.

  Only after building pssing force structure of downstairs, we will build the upper stairs.

  Do not collide with already built wall in order to fallen it or affect the stability of wall structure.

  Already built wall after 8 hours must be watered maintain layer so that the mortar have enough water to participate in physicochemical reaction; therefore, it will not be brittle, which ensures the construction volume.

  Contractor will use standard steel plumb line to check the vertical degree, and wooden or aluminum alloy measurer which have parallel and straight sides (2-2.5m) to check the smooth of construction blocks. Contractor will use angle protractor to check the angle of construction blocks before building.

  Contractor will equip protractor for each team, it is a light alloy which marks construction lines, beam position, windows and other parts.

  Already building walls, mortar layer is not unit degree when raining. Contractor will use canvases to cover the mortar layer.

  Technical engineer guides directly and checks regularly in construction during the daily building process.

  A.I.4.3. COMPLETION METHODS FOR FINISHING WORK

  1. Plaster

  Mortar of wall which has been kept for a long time. Then, conducting to mortar to guarantee quality of mortar and affect to surrounding work.

  Before conducting mortar, contractor invites investor to check column centre, wall flat degree, tight mortar pulse.

  Contractor conducts to mortar, contractor waters on walls, make wall surface and mortar adhesive. Mortar layer do not elastic

  Mortar follows to design, thickness depends on structure

  Create drainage ditches to sink wire column and technical box.

  Mortar surface must be equal and solid

  Type of mortar and thickness of mortar base on design standard 15-20mm and pide mortar into 2 periods. Vertical deviation is 0.5% and horizontal deviation is 0.8%

  General requirements

  Mortar surface is smooth

  Angle has square shape

  Guarantee structure standards

  Contractor is responsible for mortar and completion. In mortaring angles, contractor uses angle ruler to check straight and square shape

  Contractor maintains mortar layer after plastering 24 hours

  Engineer team completes and are in works regularly

  1. Pressing and plastering work:
  • Plaster brick is up to the following factors:

  Contractor’s title are up to these following parameters:

  Absorbent degree Hp<0,2%.

  Abrasion degree Mn<130mm2.

  Durable degree with acid, base, not mouldy surface.

  Bricks used must be brand new.

  When carrying bricks to rooms for plastering, Contractor will put them along with the wall side in order not to affect structure.

  • Plastering work:

  Plastering work begins when structure work is finished. The plaster floor is smooth and clean.

  Plaster material is in right sizes, colors, design. Plaster brick is at high standard. Cut bricks must be smooth.

  Plaster floor is smooth, not rough. Checked by 2m long protractor. Slots between plaster floor and protractor <=2mm. Slopping degree and direction are at right design.

  Between plaster floor and bricks is full of mortar. Check solid degree by knocking lightly on the plaster floor.

  The thickness of cement layer <=15mm. The circuit between bricks is pure cement and water.

  At compulsory positions about damp-proof, check the damp-proof layer and other details before plastering.

  Plaster floor must be built according to design about pattern color, height, smooth, plopping, connection to floor degree.

  Pressing and plastering work will be ensured the whole enamel surface of producer by the contractor after being finished.

  • Pressing work:

  Pressing work is installed after building and taking over electricity and water departments and other underground parts.

  Press structure surface is according to straight direction. Across pssing circuit needs being full of mortar building pssing and building producer.

  Clean the pss floor after pssing each part or all parts. Cleaning the pss floor is processed only after pssing circuit gets hard.

  Press floor must be followed the following demands:

  General pss floor is ensured the right shape and geometric size. The color must be the same.

  Across and straight mortar circuit is sharp, straight, regular.

  Mortar between structure and pssing bit is solid.

  There is no stained point of paint and lime. When checking by 2m protractor, slot between pssing bit and protractor is <= 2mm.

  1. Painting work:

  After checking that all walls are so smooth, we do the painting. In painting process, check every angle by lights. All mistakes must be corrected at once.

  Painting layer surface is smooth, not rough.

  Protection method must be made in crowded areas.

  1. Glazing execution:

  Structure is stable, no dirty, oil before Glazing.

  To guarantee the connection between smooth mortar layer and floor, the smooth surface needs watering. If having the lined smooth layer pides 10 – 15cm areas.

  The last smooth layer uses cement sand mortar with maximum material rod<= 2mm. After 4-6 hours, depending on the weather, moisture and air temperature, we finish by spading a concrete line or thin mortar concrete.

  The smooth surface must be guaranteed about surface finish according to design. Grinding process is done at the same time with mending general tit and tear surface.

  Thread bend work is done right after painting. Thread line need regular about weight, depth and sharpness. If use roller with anti-smooth material, roll right after color cement layer is not solid.

  Areas and positions have demand about high damp-proof such as: toilet, water tank, conduit….must process damp-proof layer according to design.

  Quality of smooth surface must guarantee about taper, plane ness.

  1. Door installation:

  – Wooden doors and aluminum-glass frame doors are manufactured in workshop according to design and rechecked through practical execution. Contractor will give product quality certification to investor before execution.

  – Contractor guarantees installing with right technique and experienced team. Check carefully straight, door frame smooth degree when installing.

  -Aluminum-glass frame doors are checked by high pssure pump. The connection between door and wall is processed by glue and damp-proof.

  – Coefficient of hardness of door must be high and no deformation.

  – Detail installing must be accuracy. Doors must move smoothly. Bolt lock, hinge are tight, fine art.

  – Door surface must be smooth, no cement mortar or closed chemical on it.

  – Glass is up-to standard product, no ripple.

  – The filled connection is used with transparent and good silicon glue which is not changed color when sun and rain.

  – Installing windows and doors are processed late. It is guaranteed not to spoil already work such as ceiling, wall…

  – Hinge must have good incompetence and be installed tightly and accuracy. Handgrip, door lock must be installed tightly and accuracy.

  – All door and glass wattle must have good incompetence, against windstorm according to design.

  1. Electricity, thunder protection

  Electricity execution

  Contractor appoints a skillful and experienced engineer and technical team

  Investor checks materials like conduit, wire protected pipes, plug foot protected pipe…

  Contractor checks electricity system before giving for investor

  Electricity execution pided into 2 steps:

  Step1: Stretch underground -wire

  Step2: Installation floated wire equipments

  • Stretch underground wire

  Investor checks quality of wire, conduit, and wire protected pipes, plug foot protected pipe….Then, contractor starts to install

  Before plastering walls, ceilings, contractor estimates wire plan, position of connection boxes, sockets, electricity box

  • Under ground wire pipe installation follow steps:

  – Base on electricity drawings, line electricity map on the wall

  – Cut pipe to help install pipes on right position

  – Contractor puts plated corrugated or zinc pipe with thickness of 15mm. Thickness is equal to length of wall or floor. Contractor uses cement mortar to keep wall or floor

  – Guarantee distance between hot pipes and other heat surface is 15cm. After installing pipes, it must be dry and contractor uses glue to connect pipes by pike

  – At bend point, contractor uses spring – mattress and not  reduce pipe area .Inside radius is not smaller than pipe diameter

  – Pipes must guarantee: Straight, covered, smooth

  – Rim pipe tight, avoid water and other objectives

  – Clip pipe carefully ,clip point is not exceed 200mm from electricity box edge .Distance between clips is not exceed 1000 mm and 800 mm to the straight direction

  – Before using pipe, if it is humid, contractor uses air compsses to make dry. After installing, contractor surveys and invites investor to check. Cover XR mortar on the pipes before finishing survey

  • ocket foot, switch foot, connection box, and electricity box

  Distance between socket and floor according to design

  Distance between switch and floor according to design

  Distance between electricity box and floor according to design

  • Requirements:

  Box foot, contractor estimates to prominence to make foot and wall equal

  Inside wall box are the same in types

  • Above electricity installation

  Equipments are executed at last, after finishing others

  Investor checks types of equipments .Quality of work must be checked. Packets are labeled dates and location, features. Contractor gives certificates to investor

  After checking products, contractor installs equipments to be suitable for design. Equipments must be clipped carefully.

  After installation, contractor invites investor to try and check

  • Thunder protections

  Thunder protection system includes: Thunder collected needle D16 with length of 0.8m; Thunder collected line D10 placed on wall and ceiling.  Ground connection steel line D14 connecting steel line and ground connection column is 63*63*6 with the length of 2.5 cm

  After installing, contractor investor to check, contractor guarantee features : Underground connected resistance R<= 4

  1. Drainage and supply water system

  Consist of running water, fire fighting supply system and drainage system for completion

  Drainage and supply water system is galvanized and PVC and do according to requirement

  Inside wall equipments are placed by contractor. After installing, contractor will test run to check pssure and takeover

  Pressure for drainage system is 0.7 kg/cm2 and trial run time is 12 hour, reducing pssure to be smaller than 0.005 kg/cm2.Contractor gives trial methods to investor to try

  In executing water supply system, contractor guarantees tight and is not leaked out

  Base on design and requirement of contraction document, checking and taking over types. Then, contractor starts to install equipments

  Sanitation equipments must be clean until taking over. Avoiding remained sand, collected funnel is without cement, sand, paint…

  Forbid using before sanitation equipments except in experiment

  1. Damp-roof work

  – Damp-roof work is very important because it affects to using and aesthetic. Thus, contractor supervises tightly execution.

  – Damp-roof work demands the combination of many phases, even BTCT execution will be noticed carefully.

  – Aggregates (sand, rock) must be cleaned by fresh water before concrete pouring. This part of reinforcement concrete needs additive material to improve damp-proof competence of structure. Additive material is used following to supervisor.

  – Proof floor and toilet floor must be soaked with cement water during 20 days.

  – Concrete surface must be cleaned before damp-proof execution. Its surface must be dry and cleaned by pssure-blower.

  – Damp-proof surface must be filled with a pure cement mortar layer before plastering or bottom concrete pouring. Concrete pouring work to make slope needs executing when mortar layer is still wet so that it is guaranteed mortar layer is not harmed.

  – The second damp-proof by glue is processed above the surface of slope to satisfy the demand of smooth slope. After that, it is swept according to design.

  – In the position of drainage pipe must be used metal, no plastic funnel.

  A.II. CONSTRUCTION EXECUTION PROGRESS AND CONSTRUCTION PROGRESS GUARANTEE.

  – Construction has a beautiful view and demands fine art quality and high technique. In order to guarantee about fine art quality, high technique and progress construction, contractor will arrange staff team and experienced engineers to manage the structure.

  – Contractor will use a suitable method to manage manpower. Each employee will receive detail work and have high responsibility.

  – Contractor ensures to use qualified employee.

  Progress construction diagram:

  – Ensure to follow the right design, contract document and requirement of investor.

  – Ensure to execute with good quality, safety and the right process.

  – Arrange myriapod, flexible method according to the details work.

  – Arrange manpower to be suitable with process, each work and guarantee process line is suitable and not overlap and waste.

  – Supplying material is guaranteed to be on time and never to be in shortage condition.

  – Machine is supplied to be on right time according to process. Contractor uses mechanization into process. In necessary case, contractor will add more machines to hasten the process according to investor.

  – Supply enough formwork, scaffold for concrete pouring and 3 floors and avoiding the death time.

  – Guarantee to combine and impart the investor’s idea.

  Contractor and repsented investor always check process and plan on every Monday to guarantee the rate of progress.

  With this aim and plan, Contractor guarantees to finish all of work within 190 days.

  A.III GUARANTEE METHOD OF CONSTRUCTION QUALITY

  A.III.1. General Explanation.

  Contractor especially appciates building construction quality management. Building construction quality is the main aim of contractor. Building construction quality also is the main factor which creates stable belief of investor to contractor and this makes contractor successful.

  A.III.2. THE EXPLANATION ABOUT MATERIAL AND MACHINE SUPPLY. CONTRACTOR WII APPLY WORK STANDARD TO GUARANTEE QUALITY ACCORDING TO DESIGN.

  1. Main materials

  Contractor guarantees the standard quality for all material according to technical stipulation design. All material will have certificated quality result, finished bill, quality register of producer, experienced result to psent to investor before using. Contractor will guarantee to supply 100% newly material according to design.

  • Cement

  Using Porland PC30 cement following to TCVN 2682-92 standard. The spare time of batch of cement before use is within 3 months. Manufactured date and year is on the wrapping or have certificated producer.

  • Sand, Rock

  Construction uses mainly yellow, black sand. Rock is stable enough, no impurities not to influence to concrete’s volume, stability and damp-proof. Rock is grinded by machines. Contractor guarantees not to use exploited, manual rock.

  • Mixed concrete

  Contractor will supply fully fresh concrete to be suitable with process according to design’s label and have enough quality certification.

  • Reinforcement

  Use Thai Nguyen steel or qualified steel according to investor’s demand.

  • Other material

  Other material using in construction will be guaranteed about quality according to investor.

  1.  Equipments

  Contractor will have plans to supply motor bike, detail execution equipment to each period according to the amount of work. Contractor guarantees to have the best effect and right process.

  Contractor will add more amount of motor bike in necessary case according to work and process.

  Contractor will contact directly and have necessary permission to transport all type material and machine to construction. Contractor supplies the amount of scaffold, formwork in right demand.

  A.III.3. HUMAN RESOUCE ARRANGMENT

  1. Technical supervisors

  Construction engineers, responsible skillful and experienced supervisors includes:

  +Technical engineers (Machine, Construction equipment) : 1 person

  + Construction technical engineers (plan, materials)           : 1 person

  + Supervisor                                                                         : 2 persons

  + Construction engineers (Execution)                                  : 2 persons

  Execution methods for each specific work, check working procedure of workers

  Combine with controllers to check and take over works, set up checking certificate, completion document

  Checking quality of materials, safety

  1. Engineers, technical engineers and workers in work

  Arranging technical staffs in work who are generic, experienced, and healthy. These staffs guide and check work regularly work

  + Geodesic engineers                 :  01 person

  + Electric and water engineers    : 02 persons

  + Construction engineers            : 03 persons

  + Architect                                   : 03 persons

  Checking and taking over inside between supervisors of company and water construction company. After finishing, investor concludes

  Set up construction work document diary, other certificates

  1. Workers

  Skillful workers have grade of more than 3/7 and are trained about construction field. This team took part in many works

  A.III.4. EQUIPMENT FOR EXECUTION

  Equipments are equipped for execution of workers; ensure quality, capacity as following:

  + Mason:

  • Ruler , hard aluminum ruler
  • Plumb bob
  • Nivo
  • Square angle ruler
  • Nylon line
  • Steel scaffold
  • Brick and concrete cutting machines

  + Home decorated carpenters are quipped:

  Electric– saw, planer, air compssor, nail gun, rulers, and plumb bob

  + Steel man is equipped:

  Cutting machine, curved steel machine, wielding machine

  Use all general equipments to serve execution effectively and fast like: using excavation machine, car, steel scaffold, formwork in execution and equip light system at night…

  Equip computers, telephone, fax, mobile phone…

  + Survey department

  Arrange staffs, survey engineer with experience

  Use measurement machines for survey:

  • 02 theodolite machines
  • 02 water box machines
  • Steel ruler with length of 100m

  These kinds of machines must be tested and licensed

  Survey team must be in construction work

  Survey team must be in construction work from the beginning to completing work.

  Set up axis center, construction work center, border

  Serve completion work, measure to complete the work.

  A.III.5 .EXECUTION ARRANGEMENT

     Plan execution progress in detail every week; combine between concrete, raw construction, plaster, ashlar pave

  Combine execution works to avoid overlapping

  Prepare space reasonably, avoid making noise and dirty to surrounding works

  A.III.6. ACCEPTANCE

  Check and take over according to order, from inside contractor to contractor and technical supervisor. At last, transfer work. Basis of taking over is:

  • Tested design document
  • Technical regulations and instructions of producers to maintain materials
  • Test results, experiment and equipment volume are done during construction process

  A.III.7.MATERIAL SUPPLY

  Choose high -quality material factories and supply sources

  Quality material test: It is very important to guarantee work quality. Materials must be tested before transferring to the work and investor to test quality

  Main materials must be tested:

  – Reinforcement

  – Concrete

  – Cement

  – Brick … ( Serve for building, plasting…)

  A.III.8. LIST OF MAIN MATERIALS USED IN CONSTRUCTION

  No

  Main material

  Manufactured source

    1

  PC30 cement

  Hoang Mai, Bim Son, Nghi Son or so on

    2

  White cement

  Hai Phong white cement or so on

    3

  Mixed rete

  Mixed station

    4

  Steel types

  Thai Nguyen steel

    5

  Thread brick

    6

  Sand types

  Vietnam standard fresh sand

    7

  Macadam types

  Grinder by machine standard rock Kien Khe-Phu Ly

    8

  Paint

  KOVA paint, Mexilitex or so on

    9

  Pressing non-slip brick

  Viglacera brick

  10

  Plastering ceramic brick

  Viglacera, Long Hau, Hong Ha brick

  11

  Door types

  Depend on design type

  12

  Material and equipment electricity

  According to design

  13

  Material and equipment drainage

  According to design

  14

  Casing, formwork

  Fixative corrugated casing and wooden pssing casing

  15

  Scaffold, satchel

  PAL, Minh Khai scaffold; steel constriction satchel

   

  Besides, all material will be supplied into construction according to design and investor’s demand.

  A.III.9.TECHNICAL METHOD TO GUARANTEE WORK QUALITY

  General explanation

  Contractor is responsible for work execution according to agreement, guarantee work quality according to technical drawings, procedure and execution, construction standard, construction quality.

  Contractor guarantees high quality to any articles concerning to work, from space pparation, land survey, dimension pcise, material quality and work completion

  Contractor notices to investor to consider and deal with if there is any problem. Contractor deals with by themselves. After discussing with investor, contractor ppares and dismounts

  Contractor notices to investor if there is any problem in design document as well as petition method for contractor to consider and approve.

  Materials are transferred in work like: cement, reinforcement, sand, rock, brick. Concrete must are tested

  Materials for damp- proof must be tested

  Materials have resources

  At last, all materials must be allowed by contractor and Supervisor.

      Once more time, contractor confirms each work quality

  1. Reinforcement

  Read, look at design drawing: pivot, beam, floor, stair…

  Use right type of reinforcement designed in drawings and only using when having certificate

  Test dimension of reinforcement

  Execution following to restriction, technical standard processed by Vietnam

  Reinforcement is processed, installed according to drawings

  Workers have grade and experience

  Provide equipments fully for reinforcement

  Reinforcement in concrete must be tested and accepted by engineer supervisor

  Forbid cutting concrete by Acetylene

  1. Concrete execution

  Concrete execution plays an important role in deciding tonnage burden of work

  Check landslide degree in concrete pour place and note in document (responsibility of contractor)

  Cast concrete sample in concrete place (sample volume according to restrictions)

  Press concrete sample done in laboratory (Age result 7 days and 28 days)

  Form of cement, sand, rock and concrete samples are noted full

  Concrete pour and concrete beam are done according to restrictions of supervisors, investors and contractors

  Concrete meets to standard in Vietnam

  Concrete maintenance is done after 24h from pouring time, then, maintain within 7 days continuously.

  • Use pump to water
  • Use equipments to cover direct light
  • Distribute people to maintain everyday

  Largest height for concrete is 1.5m. Using pipe to pour concrete when structure is greater than 30cm

  Thickness of structure is larger than 60 cm, pour, and beam into each layer of 30 cm thick

  Forbid using   additive having Canxi

  1. Formwork combination

  Untie reinforcement, steel columns with steel beam and wooden satchel with dimension of more than 10*12 cm

  Formwork used with thickness of more than 3 cm. Thickness of corrugated ion formwork is 1.5 to 2 cm

  Adjust partition formwork by method: Soft line with tender

  Use theololite to check straight degree of formwork system before pouring or using plumb bob to adjust

  Use water box machine to check beam formwork system

  Clean before pouring concrete

  Use bolt and clip instead of nail

  1. Construction

  Use survey to place the position to build wall on the space

  Bricks have right types, grade

  Water bricks before construction from 20 to 30 minutes

  Mix mortar by machine according to grade. Mixed materials are calculated carefully

  Use nylon line to create square angles

  Circuit meets to requirement

  Full mortar between bricks

   

  A.III.10. APPLYING PROGRESSIVE SCIENCE AND TECHNOLOGY IN CONSTRUCTION

  Contractor applies progressive science and technology to execute construction in order to guarantee process and quality. Contractor uses execution machine at maximum level to improve work quality and  reduce process time.

  – Contractor uses fixative steel type with materials such as: scaffold, satchel, casing to improve work quality and reduce process time.

  – Contractor uses elevator system to transport material to high position. This system is tidy and have high feature.

  – Contractor uses experienced engineer and employee to execute this construction.

  – Contractor supplies adequate amount of fixative formwork, scaffold of all floors on time to guarantee process of construction.

  – Supply adequate material on time according to design

  – Set up and control process of each detail work

  – Contractor will equip communication and electricity system in order to guarantee about regular contact.

  A.III.11. LIST OF MAIN MACHINE AND EQUIPMENT IN CONSTRUCTION EXECUTION

  No

  Machine, equipment name

  Quantity

  Parameter

  Made in

  I

  Main execution equipment

   4

  KOBELCO tire digger

  01

  Vg=0.8 m3

  Japan

   5

  IFA, KAMAZ lorry

  07

  5-12 ton

  German, Russia

   6

  Sperm compssor

  02

  20 Cv

  China

   7

  Concrete mixing machine

  02

  2.8 Kw; 250l

  China

   8

  Mortar mixing concrete

  03

  150l

  China

   9

  Concrete pumping car

  01

  80m3/h

  German

  10

  Concrete rammer- drilling rammer

  05

  1.1 KW

  China

  11

  Concrete rammer-  floor rammer

  03

  1.5 KW

  China

  12

  Iron cutting machine

  02

  1998

  China

  13

  Iron curving machine

  02

  1998

  China

  14

  Wielding machine

  02

  24 KVA

  Vietnam

  15

  Electric generator

  01

  40 KVA

  Japan

  16

  Concrete driller

  02

  2.5 KW

  German

  17

  Theodolite

  02

  Japan

  18

  02

  Japan

  19

  Pump

  03

  15-30 m3/h

  Korea, Italia

  20

  MISAKA rammer

  02

  60-80 Kg

  Japan

  21

  Handle machine

  20

  Japan, Korea, China, Vietnam

  22

  Minh Khai finish machine

  1200 single unit

  Vietnam

  23

  PAL combination scaffold

  600 single unit

  Vietnam

  24

  D68 steel satchel

  300

  Vietnam

  25

  Casing types

  5000m2

  Plywood, metal

  Vietnam

  26

  Safe net, sign

  02 unit

  Vietnam

  II

  Experiment check equipment

   1

  02 unit

  Vietnam

   2

  Shape casting concrete

  06 unit

  Vietnam

   3

  Pressing experiment concrete machine

  01

  Spain

   4

  Pouring concrete spout

  01

  Switzerland

   5

  Experiment steel machine

  01

  China

   

  All machines are proved to guarantee process. Contractor commits to supply adequate all machines and equipment for execution and have more machines if necessary

  A.IV. MAINTENANCE COMMITMENT

   Contractor is always concerning about quality, technology, and progress of the project. This is the important factor to decide success and development of company

  In project:” Golf club house –Chuong My District- Ha Tay Province”. We commit to warrantee construction work within 12 months from hand–over date .In maintenance time, we allow staffs to help you to solve problems

  Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 2)

  Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 3)

  Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 4)

  Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 5)

  Thuyết minh biện pháp thi công bằng tiếng Anh (Phần 6)

  Câu hỏi : sửa giàn phơi royal city

  Mật khẩu: 201XXXX (7 ký tự số) . Xem cách tải phía dưới.”

   

  BỘ SƯU TẬP 999 MẪU NHÀ ĐẸP 2022

    .

  Với hơn 999 mẫu nhà phố – biệt thự – liền kê được chúng tôi chia sẻ cùng quý vị :

  1. Sưu tập 999 mẫu nhà đẹp bao gồm các phương kết cấu + kiến trúc khác nhau, giúp chủ đầu tư giảm thiểu tối đa chi phí, tiết kiệm hàng chục triệu đồng.
  2. Thỏa sức lựa chọn mẫu nhà đẹp, miễn phí tư vấn thiết kế xây dựng nhà.  .

  XEM NGAY

  Tải Tài Liệu như thế nào ? Xem Cách Tải

  Bạn không biếtnhư thế nào ?

  --- Bài cũ hơn ---

 • Bất Cập Trong Việc Áp Dụng Quy Định Pháp Luật Về Biện Pháp Khẩn Cấp Tạm Thời Và Kiến Nghị Hoàn Thiện
 • Tòa Án Có Thể Áp Dụng Các Biện Pháp Khẩn Cấp Tạm Thời Vào Ngày Nghỉ, Ngày Lễ?
 • Hướng Dẫn Một Số Quy Định Tại Bộ Luật Tố Tụng Dân Sự Về Biện Pháp Khẩn Cấp Tạm Thời
 • Một Số Vấn Đề Về Việc Áp Dụng, Thay Đổi, Hủy Bỏ Biện Pháp Khẩn Cấp Tạm Thời Theo Quy Định Tại Chương Viii Của Bộ Luật Tố Tụng Dân Sự Trên Thực Tiễn
 • Bảo Vệ Quyền Lợi Và Lợi Ích Của Người Bị Áp Dụng Biện Pháp Khẩn Cấp Tạm Thời
 • Biện Pháp An Toàn Trong Tiếng Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Biện Pháp An Toàn: Trong Tiếng Anh, Bản Dịch, Nghĩa, Từ Đồng Nghĩa, Phản Nghiả, Ví Dụ Sử Dụng
 • Giải Pháp An Toàn An Ninh Thông Tin
 • Ban Hành Quy Chế Đảm Bảo An Toàn, An Ninh Trong Hoạt Động Ứng Dụng Công Nghệ Của Ban Quản Lý Khu Kinh Tế Tỉnh
 • An Toàn Lao Động Trong Công Tác Đổ Bê Tông
 • Chương 15.kỹ Thuật An Toàn Trong Công Tác Bt Và Btct , Công Ty Cổ Phần Đào Tạo Và Tư Vấn Đầu Tư Hà Nội
 • Phải hiểu các biện pháp an toàn trước khi xuống nước.

  Go over a couple safety procedures before we hit the water.

  OpenSubtitles2018.v3

  Có những tình huống nguy hiểm và không phải lúc nào tôi cũng dùng biện pháp an toàn.

  There were some dangerous situations. It was all really fucked up and I wasn’t always safe.

  OpenSubtitles2018.v3

  * Các Biện Pháp An Toàn cho Việc Sử Dụng Công Nghệ

  * Safeguards for Using Technology

  LDS

  Thì David chính là biện pháp an toàn.

  That David was the safety measure.

  OpenSubtitles2018.v3

  Biện Pháp An Toàn 2

  Safeguard 2

  LDS

  * Tuân theo các biện pháp an toàn và tiến trình trong cuốn sách nhỏ này.

  * Follow the safeguards and process in this booklet.

  LDS

  o Biện Pháp An Toàn 4: Hãy Hiệp Làm Một

  o Safeguard 4: Be One

  LDS

  thì con nên sử dụng biện pháp an toàn nhá.

  You will use protection.

  OpenSubtitles2018.v3

  Quản lý dân số là 1 trong những biện pháp an toàn của chúng tôi.

  Population control is one of our security pcautions.

  OpenSubtitles2018.v3

  Phải có gì biện pháp an toàn chứ?

  There has to be a safety measure, right?

  OpenSubtitles2018.v3

  Nhưng ông có chắc là ông đã cài đặt mọi biện pháp an toàn không?

  But are you sure all the security pcautions had been taken?

  OpenSubtitles2018.v3

  Biện Pháp An Toàn 3

  Safeguard 3

  LDS

  o Biện Pháp An Toàn 2: Tập Trung vào Mục Đích của Công Việc Truyền Giáo của Mình

  o Safeguard 2: Be Focused on Your Missionary Purpose

  LDS

  Học cách tuân theo các biện pháp an toàn theo bản năng.

  Learn to follow the safeguards instinctively.

  LDS

  * Bé có thể hiểu và làm theo các biện pháp an toàn không ?

  * Can your child understand and follow safety measures ?

  EVBNews

  Nghĩa là nếu không có biện pháp an toàn.

  It means that there are no other safety measures.

  OpenSubtitles2018.v3

  Biện Pháp An Toàn 1

  Safeguard 1

  LDS

  Tôi muốn đảm bảo vài biện pháp an toàn trước khi đi.

  I wanted to put certain safeguards in place before I go.

  OpenSubtitles2018.v3

  o Biện Pháp An Toàn 3: Có Kỷ Luật

  o Safeguard 3: Be Disciplined

  LDS

  o Đặt ra thêm các biện pháp an toàn.

  o Set additional safeguards.

  LDS

  Biện Pháp An Toàn 4

  Safeguard 4

  LDS

  o Biện Pháp An Toàn 1: Sẵn Sàng Nghe Theo Những Thúc Giục của Thánh Linh

  o Safeguard 1: Be in Tune with Spiritual Promptings

  LDS

  Tôi đã xem thử hết các biện pháp an toàn, nhưng chẳng có gì ngoài Nick Wild.

  I checked under every synonym for safety, but there was no Nick Wild.

  OpenSubtitles2018.v3

  Nghĩa là anh chính là biện pháp an toàn.

  Means that you’re the safety measure.

  OpenSubtitles2018.v3

  Trong khi anh/chị cố gắng tuân theo các biện pháp an toàn, hãy học hỏi từ kinh nghiệm của mình.

  As you work to follow the safeguards, learn from your experience.

  LDS

  --- Bài cũ hơn ---

 • Huấn Luyện An Toàn Lao Động Làm Việc Trên Cao
 • Quy Định An Toàn Làm Việc Trên Cao
 • Những Ai Không Nên Đặt Vòng Tránh Thai?
 • “Giải Pháp Nâng Cao Chất Lượng Dạy Và Học Môn Vật Lý Theo Mô Hình Cdio”
 • Tham Luận Về Giải Pháp Nâng Cao Chất Lượng Môn Toán Ở Trường Thcs Quảng Phương : Trường Thcs Quảng Phương
 • Biện Pháp Đối Phó Trong Tiếng Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Các Từ Nối Chỉ Sự Đối Lập Trong Ielts Writing Và Ielts Speaking
 • Nghệ Thuật Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Một Số Biện Pháp Quản Lý Giáo Dục Hướng Nghiệp Ở Trường Thpt Hoà Phú
 • Skkn Một Số Biện Pháp Phát Triển Thẩm Mỹ Cho Trẻ 5
 • Sáng Kiến Kinh Nghiệm: “Một Số Biện Pháp Giáo Dục Lễ Giáo Cho Trẻ 4
 • Biện pháp đối phó pháp y khá hiệu quả.

  Pretty effective forensic countermeasure.

  OpenSubtitles2018.v3

  Ta có biện pháp đối phó, quy trình để ẩn thân.

  We have countermeasures, procedures to ensure our stealth. “

  OpenSubtitles2018.v3

  Kích hoạt biện pháp đối phó!

  Activate countermeasures!

  OpenSubtitles2018.v3

  Anh nghĩ rằng đó là một biện pháp đối phó.

  I think it was a countermeasure.

  OpenSubtitles2018.v3

  Đối với các biện pháp đối phó điện tử (ECM), con tàu đó đã gây nhiễu “Scorpion 2”.

  For electronic countermeasures (ECM), the ship has Scorpion 2 jammer.

  WikiMatrix

  Phần mềm này hoạt động như một biện pháp đối phó, đảm bảo thị trường trong thời gian thực.

  The software act as a counter measure, stabilizing the market in real time.

  OpenSubtitles2018.v3

  Thủ tướng Thổ Nhĩ Kỳ Binali Yıldırım nói rằng sẽ có “biện pháp đối phó mạnh mẽ” đối với Hà Lan.

  The Turkish Prime Minister Binali Yıldırım said there would be “strong countermeasures” for the Netherlands.

  WikiMatrix

  Tuy nhiên, có những biện pháp đối phó pháp y và ai đó đủ kiềm chế để xử lý máy tính.

  Yet there are forensic countermeasures and somebody in control enough to do complicated computer wk.

  OpenSubtitles2018.v3

  Nhiều biện pháp đối phó được tiến hành nhằm đề phòng khả năng bị tấn công tại các sân bay và bến cảng.

  Countermeasures were taken against a possible assault on airfields and ports.

  WikiMatrix

  Ông ấy trực tiếp gọi tôi, nói là thích biện pháp đối phó của cô và khả năng suy nghĩ tự do của cô.

  Well, he called me directly, said he loved your countermeasure and your ability to think outside of the box.

  OpenSubtitles2018.v3

  Vài ba thứ: hiểu về sự an toàn, về những rủi ro, những mối đe dọa các biện pháp đối phó, chúng hoạt động ra sao

  Well a couple of things: understanding of the security, of the risks, the threats, the countermeasures, how they work.

  QED

  Các quốc gia bị chỉ định như vậy sẽ bị Hoa Kỳ đưa ra các biện pháp đối phó, bao gồm biện pháp trừng phạt kinh tế.

  Nations so designated are subject to further actions, including economic sanctions, by the United States.

  WikiMatrix

  Safety and security needs are about keeping us safe from harm.

  WikiMatrix

  Nếu có lỗi trong cơ sở dữ liệu, xử lý dữ liệu hoặc trong các biện pháp đối phó thích hợp thu thập dữ liệu là cần thiết.

  If mistakes are psent in the database, data processing or in data-acquisition appropriate countermeasures are needed.

  WikiMatrix

  Các mối đe dọa và các mối đe dọa đã trở thành công cụ chiến lược trong kế hoạch cả hai biện pháp và biện pháp đối phó.

  The threat and the perceived threat have become strategic tools in planning both measures and counter-measures.

  WikiMatrix

  Các biện pháp đối phó của phía Hà Lan đã được thực hiện bởi một lực lượng nhỏ thủy quân lục chiến và một đại đội công binh không đầy đủ.

  The first Dutch counter measures were executed by a small delegation of Dutch Marines and an incomplete army engineers company.

  WikiMatrix

  Trái phiếu Châu Âu được đề xuất như là một biện pháp đối phó hữu hiệu với cuộc khủng hoảng nợ công của Châu Âu dù vẫn tiếp tục gây tranh cãi .

  Eurobonds have been suggested as an effective way to tackle the European sovereign debt crisis though they remain controversial .

  EVBNews

  Mặc dù chiến thuật này đã chứng minh mối đe dọa nghiêm trọng đối với việc vận chuyển của Đồng Minh, Đồng minh đã phát triển các biện pháp đối phó chống lại.

  Although the wolfpacks proved a serious threat to Allied shipping, the Allies developed countermeasures to turn the U-boat organization against itself.

  WikiMatrix

  Trái phiếu Eurobond được đề xuất như là một biện pháp đối phó hữu hiệu với cuộc khủng hoảng nợ công của Châu Âu dù vẫn tiếp tục gây ra nhiều tranh cãi .

  Eurobonds have been suggested as an effective way to tackle the European sovereign debt crisis though they remain controversial .

  EVBNews

  Đây là một biện pháp đối phó với những lời đồn đại rằng Đức đang chế tạo tàu tuần dương có cỡ pháo 170 mm để tấn công tàu bè thương mại tại Đại Tây Dương.

  This was a response to a rumour that Germany was building cruisers to attack merchant shipping in the Atlantic with 170mm guns.

  WikiMatrix

  Tuy nhiên, anh đã có biện pháp để đối phó với các cảm nghĩ của mình.

  Nevertheless, he took steps to cope with his feelings.

  jw2019

  “Các nhà lập chính sách cần ưu tiên các biện pháp đối phó với các rủi ro toàn cầu có thể đe doạ nguồn vốn từ bên ngoài và chi phí đi vay các nguồn vốn đó.

  “Policy makers should prioritize measures that counteract global risks threatening the availability and cost of external finance, as well as export growth.

  worldbank.org

  Đứng trước thảm họa này, chính phủ các nước châu Âu đã không đưa ra nổi một biện pháp đối phó nào vì họ không thể hiểu nổi nguyên nhân hoặc tìm ra cách thức lây lan của đại dịch.

  The governments of Europe had no apparent response to the crisis because no one knew its cause or how it spad.

  WikiMatrix

  Các quyết định của tòa án chống lại việc cắt giảm giá của chuỗi đã xuất hiện vào đầu năm 1906 và luật chống lại các chuỗi cửa hàng bắt đầu từ những năm 1920, cùng với các biện pháp đối phó pháp lý của các nhóm cửa hàng chuỗi.

  Court decisions against the chains’ price-cutting appeared as early as 1906, and laws against chain stores began in the 1920s, along with legal countermeasures by chain-store groups.

  WikiMatrix

  Hội nghị thượng đỉnh kết thúc với một tuyên bố và khẳng định các biện pháp để đối phó với cuộc khủng hoảng kinh tế toàn cầu.

  The summit concluded with a declaration to step up to the plate and affirm measures to deal with the global economic crisis.

  WikiMatrix

  --- Bài cũ hơn ---

 • Đối Lập Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Lâu Dài Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Phương Cứu Chữa Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Cứu Chữa Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Ngăn Chặn Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Biện Pháp Bảo Vệ Trong Tiếng Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Bảo Mật Dữ Liệu Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Bảo Mật Cộng Đồng Là Gì? Lợi Ích Của Giải Pháp Crowdsourced Security
 • # Các Loại Bản Vẽ Xây Dựng Trong Tiếng Anh
 • Nguồn Gốc Và Ý Nghĩa Của Từ “Chế Tài”
 • Biện Pháp Phòng Ngừa Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Không áp dụng biện pháp bảo vệ nào khác cho các Giao dịch truyền thống.

  No other protections apply to Traditional transactions.

  support.google

  * Hãy tìm hiểu một biện pháp bảo vệ truy cập mạng ở một nơi khác .

  * Find out about online protection elsewhere .

  EVBNews

  Các biện pháp bảo vệ thông tin của bạn sẽ không thay đổi trong ứng dụng mới.

  The security measures protecting your info won’t change with the new app.

  support.google

  Cô có dùng biện pháp bảo vệ không?

  Are you using protection?

  OpenSubtitles2018.v3

  Tôi đã thực hiện các biện pháp bảo vệ sức khỏe chưa?

  Have I taken measures to safeguard my health?

  jw2019

  Sau những biện pháp bảo vệ anh ta dạy tôi thì ảnh lại cay cú về vụ này.

  Really ticks me off after all those lectures he gave me about using protection.

  OpenSubtitles2018.v3

  Có ba loại Biện pháp bảo vệ:

  There are three types of Protections:

  support.google

  Bạn chỉ cần thêm một biện pháp bảo vệ nếu muốn thay đổi cấu hình này.

  You only need to add a protection if you want to change this configuration.

  support.google

  In the ad content protection:

  support.google

  In the inventory exclusion protection:

  support.google

  Không có biện pháp bảo vệ chống phân biệt đối xử đối với người LGBT.

  No anti-discrimination protections exist for LGBT people.

  WikiMatrix

  Điều cần biết về Biện pháp bảo vệ

  Good to know about Protections

  support.google

  Rửa tay với xà phòng có thể là một biện pháp bảo vệ.

  Handwashing with soap appears protective.

  WikiMatrix

  Biện pháp bảo vệ có các giới hạn sau:

  The following limits apply to Protections:

  support.google

  The protection also applies to child ad units.

  support.google

  Hệ thống sẽ chỉ áp dụng quy tắc đặt giá thống nhất, URL và Biện pháp bảo vệ.

  Only unified pricing rules, URLs, and Protections apply.

  support.google

  Hãy sử dụng các biện pháp bảo vệ nếu anh muốn.

  Wear a mouthpiece and head guard if you want.

  OpenSubtitles2018.v3

  Google cấm hành vi này và liên tục cải thiện các biện pháp bảo vệ cho nhà xuất bản.

  Google prohibits this behavior and is constantly improving detection and enforcement.

  support.google

  Sau đây là bản tóm tắt về các biện pháp bảo vệ áp dụng cho từng loại giao dịch.

  Here’s a summary of which protections apply to each transaction type.

  support.google

  Dân số của nó đã giảm nhanh chóng, đến mức các biện pháp bảo vệ có thể cần thiết.

  It has since fallen rapidly, to the point that measures for its protection may be needed.

  WikiMatrix

  Tìm hiểu thêm về biện pháp bảo vệ chống lại lưu lượng truy cập không hợp lệ của Google.

  More about Google’s protection against invalid traffic.

  support.google

  Khi thiết lập hầu hết các biện pháp bảo vệ, bạn có thể thêm quy tắc nhắm mục tiêu.

  When setting up most protections, you can add targeting.

  support.google

  Các vai trò người dùng tích hợp này có quyền truy cập biện pháp Bảo vệ hợp nhất sau đây:

  These built-in user roles have the following protections access:

  support.google

  Tuyên ngôn trên cũng tiêu chuẩn hóa các biện pháp bảo vệ các nhà hoạt động nhân quyền toàn thế giới.

  The Declaration codifies the international standards that protect the activity of human rights defenders around the world.

  WikiMatrix

  --- Bài cũ hơn ---

 • Phương Pháp Rèn Luyện Kỹ Năng Sống Cho Sinh Viên – Phòng Công Tác Sinh Viên
 • Xử Lý Ô Nhiễm Môi Trường Đất Và Nước Bằng Cỏ Hương Lau
 • Bảo Vệ Nguồn Nước Là Cách Bảo Vệ Cuộc Sống Của Chính Chúng Ta
 • Khắc Phục Sự Cố Về An Toàn Thực Phẩm Khắc Phục Sự Cố Về Attp
 • 14 Nguyên Tắc Thiết Kế Sơ Đồ Mạng Điện Trong Nhà
 • Biện Pháp Phòng Ngừa Trong Tiếng Tiếng Anh

  --- Bài mới hơn ---

 • Ngăn Chặn Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Cứu Chữa Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Phương Cứu Chữa Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Lâu Dài Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Đối Lập Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Các biện pháp phòng ngừa khác gồm rửa tay và nấu thức ăn chín kỹ.

  Other pventive measures include hand washing and properly cooking food.

  WikiMatrix

  Westergaard đã không bị tổn thương gì vì nhà ông có các biện pháp phòng ngừa an toàn.

  Westergaard was unharmed due to security pcautions in his house.

  WikiMatrix

  Chỉ là biện pháp phòng ngừa thôi…

  It’s just a pcaution.

  OpenSubtitles2018.v3

  Tôi có thể cam đoan, biện pháp phòng ngừa của ngài là không cần thiết.

  I can assure you, your pcautions will not be necessary.

  OpenSubtitles2018.v3

  Năm 1985, chấm này một lần nữa được xử lý bằng carbon tetrachloride như một biện pháp phòng ngừa.

  In 1985, the spot was again treated with carbon tetrachloride as a pventive measure.

  WikiMatrix

  Chúng ta sẽ thực hiện ngiêm túc các biện pháp phòng ngừa.

  We’ll take all pcautions.

  OpenSubtitles2018.v3

  Như thường lệ, chỉ là một biện pháp phòng ngừa.

  As always, just a pcaution.

  OpenSubtitles2018.v3

  Tín đồ Đấng Christ có thể áp dụng những biện pháp phòng ngừa nào để tránh phạm tội?

  What pventive measures might a Christian take in order to avoid sinning?

  jw2019

  Các biện pháp phòng ngừa

  Preventive Measures

  jw2019

  21 Hãy áp dụng biện pháp phòng ngừa, không để cho tư dục dẫn đưa mình vào tội lỗi.

  21 Take pventive measures so that desire does not lead to sin.

  jw2019

  Tôi nghĩ ta nên chuẩn bị vài biện pháp phòng ngừa.

  There are other pcautions I feel we should take.

  OpenSubtitles2018.v3

  Chúng tôi chỉ cần có vài biện pháp phòng ngừa… trước khi để cô ra về.

  We just had to take certain pcautions before we let you go.

  OpenSubtitles2018.v3

  Điện được cắt tại một vài khu dân cư ở Panchkula như là một biện pháp phòng ngừa.

  Electricity was cut in a few residential areas in Panchkula as a pcautionary measure.

  WikiMatrix

  Những biện pháp phòng ngừa không còn tác dụng với ta nữa rồi.

  I’m past such pcautions.

  OpenSubtitles2018.v3

  Các biện pháp phòng ngừa bệnh gồm tăng cường tiếp cận nước sạch và giảm số lượng ốc.

  Methods to pvent the disease include improving access to clean water and reducing the number of snails.

  WikiMatrix

  Các biện pháp phòng ngừa khác gồm có sàng lọc máu được dùng để truyền.

  Other pventive efforts include screening blood used for transfusions.

  WikiMatrix

  Bạn sẽ, tuy nhiên, tôi chắc chắn, tha cho tôi để một biện pháp phòng ngừa rõ ràng. ́

  ‘You will, however, I am sure, excuse me for taking an obvious pcaution.’

  QED

  một biện pháp phòng ngừa đang được quấn vào chân các ngươi.

  A full measure of Mercy is being added to your legs.

  OpenSubtitles2018.v3

  Chỉ là biện pháp phòng ngừa,

  It’s just a pcaution.

  OpenSubtitles2018.v3

  Trước đó, Rooney gặp chấn thương đầu gối nhỏ và phải dự bị như biện pháp phòng ngừa.

  It later came to light that Rooney had a minor knee injury and was named on the bench as a pcaution.

  WikiMatrix

  Trước khi đi, hãy thực hiện những biện pháp phòng ngừa cần thiết đối với vùng bạn sẽ đến.

  Before you travel, take pventive treatment appropriate for the area you will visit.

  jw2019

  Lý do của việc trì hoãn là những biện pháp phòng ngừa cực đoan được sử dụng bởi nhà máy.

  The reason for the delay was the extreme pcautions used by the plant.

  WikiMatrix

  AlCl3 khan phản ứng mạnh với các bazơ, vì vậy cần phải có các biện pháp phòng ngừa thích hợp.

  Anhydrous AlCl3 reacts vigorously with bases, so suitable pcautions are required.

  WikiMatrix

  Tăng lượng kẽm trong đất cung cấp cho cây trồng và động vật là một biện pháp phòng ngừa hữu hiệu.

  Increasing the amount of zinc in the soil and thus in crops and animals is an effective pventive measure.

  WikiMatrix

  • Xây dựng các biện pháp phòng ngừa chống lại gian lận và tham nhũng trong các dự án có nguy cơ cao.

  • Building pcautions against fraud and corruption in high-risk projects.

  worldbank.org

  --- Bài cũ hơn ---

 • Nguồn Gốc Và Ý Nghĩa Của Từ “Chế Tài”
 • # Các Loại Bản Vẽ Xây Dựng Trong Tiếng Anh
 • Bảo Mật Cộng Đồng Là Gì? Lợi Ích Của Giải Pháp Crowdsourced Security
 • Bảo Mật Dữ Liệu Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Biện Pháp Bảo Vệ Trong Tiếng Tiếng Anh
 • Máy Thủy Bình Là Gì ? Nghĩa Trong Tiếng Anh Là Gì?

  --- Bài mới hơn ---

 • Định Nghĩa Thực Phẩm Chức Năng Là Gì?
 • Số Đăng Ký Thực Phẩm Chức Năng Trên Giấy Công Bố Có Ý Nghĩa Gì?
 • Trầm Cảm Chức Năng Cao Có Nghĩa Là Gì?
 • Dẫn Luận Ngôn Ngữ. Các Phương Thức Ngữ Pháp Có Trong Tiếng Anh, Tiếng Việt Zalo 093 189 2701
 • Ngữ Pháp Tiếng Anh Thông Dụng: Đại Từ (Pronoun)
 • Trong ngành thi công trắc địa, cái tên máy thủy bình nghe rất quen thuộc. Nhưng nó vẫn còn khá lạ lẫm đối với những người mới tìm hiểu về các thiết bị trắc địa. Công ty Tài nguyên và Môi trường sẽ giải đáp cho các bạn.

  Máy thủy bình tiếng anh là gì ?

  Máy thủy bình có tên tiếng anh là Automatic Levels và được biết đến là trợ thủ đắc lực trong công tắc trắc địa bởi những tính năng hoàn hảo của nó. Đây là loại máy có ứng dụng để thiết lập được các giá trị độ cao vật lý, tính toán sự chênh lệch độ cao giữa các địa vật hoặc làm đường bình độ của địa hình.

  Những kỹ sư trắc địa hay kỹ sư các ngành giao thông xây dựng rất hài lòng bởi tính năng dễ sử dụng của nó. Độ chính xác của chiếc máy này phụ thuộc chủ yếu vào độ chính xác của ống thăng bằng dài và sự phóng đại của ống kính.

  Ngoài ra còn có máy thủy bình laser hay còn gọi là máy bắn cốt laser hoặc máy cân mực laser, là một loại máy đo đạc có thiết kế nhỏ gọn. Cách thức hoạt động của máy thủy bình laser này là phát ra các chùm sáng laser quét dọc, quét ngang.

  Thiết bị này hoạt động nhanh và cho ra kết quả tức thì. Dùng để xác định các điểm cân bằng, xác định độ thẳng đứng, đường ngang vuông góc một cách chính xác.

  Giúp cho thợ xây dựng đo đạc địa chính một cách nhanh chóng, đảm bảo tính chính xác trong quá trình thi công. Máy thủy bình laser là một thiết bị thường xuyên được sử dụng trong công tác thi công địa chính, địa chất, xây dựng.

  Máy thủy chuẩn có chức năng gì?

  + Dùng để đo độ cao và chênh giữa các điểm trên mặt đất theo phương pháp đo cao hình học.

  + Để đo đạc trong thi công nhà xưởng, đường sá, san lắp mặt bằng và kiểm tra cao độ của sàn đồng thời dẫn cao độ phục vụ cho quá trình đo vẽ bản đồ.

  + Xác định độ cao tuyệt đối: tính độ cao của điểm đó với mặt thủy chuẩn (điểm mốc được đo đạc tính toán chính xác độ cao tuyệt đối).

  + Xác định độ cao tương đối: độ cao của điểm đó với một mốc do ta tự chọn.

  #Tìm hiểu thêm :

  Top 5 thiết bị đo đạc tiêu chuẩn trong nghành trắc địa

  --- Bài cũ hơn ---

 • Thực Phẩm Chức Năng Là Gì? Tất Cả Những Gì Bạn Cần Biết
 • Thực Phẩm Chức Năng: Định Nghĩa, Lợi Ích Và Công Dụng
 • Co Cq Là Gì? Nội Dung, Cách Kiểm Tra & Mục Đích Của Chứng Chỉ Co Cq
 • Buồng Trứng: Cấu Tạo, Chức Năng, Các Bệnh Thường Gặp
 • Nang Buồng Trứng Có Nguy Hiểm
 • Web hay
 • Links hay
 • Push
 • Chủ đề top 10
 • Chủ đề top 20
 • Chủ đề top 30
 • Chủ đề top 40
 • Chủ đề top 50
 • Chủ đề top 60
 • Chủ đề top 70
 • Chủ đề top 80
 • Chủ đề top 90
 • Chủ đề top 100
 • Bài viết top 10
 • Bài viết top 20
 • Bài viết top 30
 • Bài viết top 40
 • Bài viết top 50
 • Bài viết top 60
 • Bài viết top 70
 • Bài viết top 80
 • Bài viết top 90
 • Bài viết top 100